Meizu Telefonlarda Uygulama Yedeği Nasıl Alınır? (Resimli ve Videolu Anlatım)

siberyardimy tarafından tarihinde yayınlandı

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Meizu MX5 cihazı üzerinden tüm Meizu telefonlar daha doğru flyme OS kullanan tüm telefonlar için uygulama yedeği alma ve telefon ayarları yedeği alma, sms yedeği alma gibi soruların, yani meizu telefonlarda uygulama yedeği nasıl alınır sorusunun cevabını vermeye çalışacağım.

Bildiğiniz gibi birçok android telefonda uygulama yedeğini alabilmek için extra programa ihtiyaç duyuluyor. Ancak Flyme İşletim Sisteminin bir güzel yanı da ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, yani programsız, herhangi bir program kullanmadan uygulama yedeği alınabilmesidir. İşlemin nasıl yapıldığını resimli olarak anlatacağım.

Vidolu Anlatım Yazının Sonuna eklenmiştir

Aldığımız yedekler telefon hafızasındaki Backup klasörünün içesinde saklanıyor ve yeni ROM yükleme işlemi yapsanız dahi hafızadan silinmiyor. Hatta yeni ROM yüklerken “Clear Data” yada Türkçesi “Kullanıcı Verilerini Sil”i seçerek temiz kurulum yapsanız bile aldığınız yedekler hafızada saklanmaya devam ediyor. Dilerseniz telefon hafızasında bulunan yedeklerinizi başka bir platforma (bulut, sabit disk, harici disk vb.) yedekleyebilirsiniz.

Üstelik sadece uygulamaların değil, SMS mesajlarınızın, arama kayıtlarının, telefon ayarlarının (zil sesi gibi) ve kayıtlı şifrelerinizin de yedeğini aynı yöntemle alabilirsiniz. Zaten aşağıda bu konuları detaylı olarak anlattım.

Gelelim Meizu Telefonlarda Uygulama Yedeği Nasıl Alınır konusuna. Öncelikle Telefonumuzun ayarlar bölümüne giriyoruz ve ayarların en altında bulunan Telefon Hakkında kısmına tıklayarak sırasıyla Depolama>Telefon Verilerini Yedekle yolunu izliyoruz. Burada bizi aşağıdaki ekran karşılıyor. Burada bulunan depolama kısmına tıklıyoruz ve aşağıdaki resimde görülen bölüm çıkıyor. Burada da “Telefon Verilerini Yedekle” bölümünü tıklıyoruz ve aşağıdaki resimde görülen bölüm açılıyor.


Açılan bölümde “Şimdi Yedekle” Yazan bölüme tıklıyoruz aşağıdaki resimde görülen bölüm açılıyor. Buradan neleri yedeklemek istediğimizi seçiyoruz ve “Yedeklemeye Başla” yazan yere tıklıyoruz. Bundan sonra telefonumuzdaki uygulamaların boyutuna bağlı olarak uygulama yedeği alma işleminin tamamlanması için gereken süreyi bekliyoruz. Yedekleme tamamlandıktan sonra alk kısımda “Tamamlandı” butonu geliyor. O butona tıklayarak işlemin sonlandırıyoruz.

       

Aldığımız yedeği geri yüklemek istediğimizde ise yine Ayarlar>Telefon Hakkında>Depolama>Telefon Verilerini Yedekle yolunu izleyerek aynı menüye geliyoruz. Bu sefer ilkinden farklı olarak ekranda almış olduğumuz uygulama yedeği ve diğer sistem yedeklerinin tarih, saat ve boyutunu görüyoruz. Bu bölümün üzerine tıklıyoruz ve gelen menüde “Kurtarmaya Başla” yazan yere tıklıyoruz ve aldığımız yedeğin boyutuna bağlı olarak yedeğin yüklenmesini bir süre bekliyoruz. Yükleme tamamlandıktan sonra işlem tamam.

Güle güle kullanın. Konuyla ilgili sorularınızı ve görüşlerinizi altta bulunan yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hoşçakalın.

İŞTE VİDEOLU ANLATIM

24 yorum

Adsız · 10 Ocak 2016 12:45 tarihinde

Hocam çok sağolun. Sayenizde tekrardan tek tek uygulama yüklemek zorunda kalmadım. Ellerinize sağlık.

İsmail Uludağ · 3 Mayıs 2016 12:34 tarihinde

ekran acılıyor zıp dosyasını atıyorum parola soruyor ama parola yanlıs dıyor ne yapabılırız

siberyardimy · 3 Mayıs 2016 12:39 tarihinde

Hocam parolayı hatırlamanız lazım parolayı. Parola olmadan yükleme işlemine devam edemzsiniz. Zip dosyasını ve parola istediği ekraların fotosunu alıp siberyardim@gmail.com adresine mail atın bi bakayım.

İsmail Uludağ · 3 Mayıs 2016 12:53 tarihinde

hocam bıldıgın passoport sıfre soruyor yanlıs gırınce 1 dk sonra bırdaha sıfre ıstoyor

    siberyardimy · 3 Mayıs 2016 13:05 tarihinde

    Hocam sen telefona daha önce parmak izi tanımladın mı? Parmak izi tanımlarken bir parola oluşturmanı ister. Aynı zamanda bu şifreyle telefonu parmak izi okutmadan açabilirsin. İşte bu şifreyi istiyor güncelleme yaparken. Şifreyi hatırlamazsanız yapacak birşey yok.

İsmail Uludağ · 3 Mayıs 2016 13:01 tarihinde

0530 016 49 92 hocam yardımcı olabılecek bırı bana bu numaradan ulassın lutfen saatlerdı telefonum kapalı…

İsmail Uludağ · 3 Mayıs 2016 14:14 tarihinde

0530 016 49 92 hocam yardımcı olabılecek bırı bana bu numaradan ulassın lutfen saatlerdı telefonum kapalı…

halil yerli · 25 Mayıs 2016 11:15 tarihinde

Bedava yardım.., zaman ayırıp cevap veriyorsunuz. Servis yapmıyor bunu. Çok teşk. ediyorum. Yalnız yukarda anlattığınız yedek dosyamız telefonda mı saklanıyor, temiz kurulum (kişisel dosyaları sil diyerek falan.) yaptığımda bu yedek silinmiyor-mu, bilgisayara başka ortama atma, geri getirme nasıl oluyor. Teşekkürler.

halil yerli · 25 Mayıs 2016 11:15 tarihinde

Bedava yardım.., zaman ayırıp cevap veriyorsunuz. Servis yapmıyor bunu. Çok teşk. ediyorum. Yalnız yukarda anlattığınız yedek dosyamız telefonda mı saklanıyor, temiz kurulum (kişisel dosyaları sil diyerek falan.) yaptığımda bu yedek silinmiyor-mu, bilgisayara başka ortama atma, geri getirme nasıl oluyor. Teşekkürler.

    siberyardimy · 25 Mayıs 2016 11:20 tarihinde

    Evet telefonda Backup klasöründe saklanıyor. Temiz kurulumda filan da silinmiyor. İstediğin ortama da aktarıp saklayabilirsin.

Ömer POLAT · 31 Ağustos 2016 07:41 tarihinde

Hocam

Ömer POLAT · 31 Ağustos 2016 07:44 tarihinde

Hocam

zaferr · 6 Ekim 2016 10:55 tarihinde

Hocam flyme 5ten 4 e geçerken flyme logosunda takılı kaldı. anlatımınıza göre düzeltmek için kullanıcı verilerini silmem gerekiyor. recovey moddayken yedek almanın bi yolu var mı en azından fotoğraflarımı kurtarmak için

    siberyardimy · 6 Ekim 2016 11:08 tarihinde

    Resimler silinmez zaten. Rehber, mesaj, kayıtlı şifreler falan silinir sadece. Recovery modda yedek alamazsın.

    zaferr · 6 Ekim 2016 11:17 tarihinde

    Teşekkürler hocam olduğunca google yedeklerinden ideare ederim artık

Ömer Gültekin · 1 Kasım 2016 16:31 tarihinde

Hocam ciddi bir problemim var, ben telefondan gayet memnundum, daha dogrusu mobil elektroniğe yatkınım, ki youtube'da kendi cektiğim videolar da var bununla alakalı, şimdilik +4000 izleyici sayısı var ama sorun degil, neyse.
Benim bu meizu'nun sim1 yuvasına takınca hicbir sekilde ağ gelmiyor, tıkanıyor yani. Sim2'ye takıyorum kartı, bu kez geliyor ama zaman zaman yine gidiyor, ımei değişimi yaptım, rom yeniledim vesaire ama yok, olmuyor. Telefon sinyali bir gidiyor dahada geri gelmiyor, sıkıntı ne olabilir?

Hüseyin ÖZDAL · 8 Kasım 2016 12:10 tarihinde

Hocam,
Yaptığım arama ses kayıtlarımı daha önce bir yerden ulaşabiliyordum. Yeri neresi nuttum! (Meizu M1 NOTE) için telefon görüşme ses kayıtlarım nerde tutuluyor?

Hüseyin ÖZDAL · 8 Kasım 2016 12:11 tarihinde

Hocam,
Yaptığım arama ses kayıtlarımı daha önce bir yerden ulaşabiliyordum. Yeri neresi nuttum! (Meizu M1 NOTE) için telefon görüşme ses kayıtlarım nerde tutuluyor?

Cumhur Coskundili · 20 Aralık 2016 22:12 tarihinde

Telefon kendi internetini kullanırken zaman zaman kopmalar oluyor.normalmi bu.

Meizu Sistem Güncelleme Yaparken Flyme Simgesi/Logosunda Takılı Kalma Hatası Çözümü | Siber Yardım · 4 Haziran 2018 13:40 tarihinde

[…] tuşuna basıyoruz. Ancak bu yöntemle telefondaki tüm verileriniz silineceği için öncelikle buradaki yazıda anlatıldığı gibi verilerinizi yedeklemenizi öneririm. Bu işlemi yaptıktan sonra […]

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.