Meizu Flyme 5 Sürümü İle Gelen Yenilikler

siberyardimy tarafından tarihinde yayınlandı

Meizu Flyme 5 Sürümü İle Gelen Yenilikler (Flyme 4 vs Flyme 5 Arasındaki Farklar)

Merhaba arkadaşlar Meizu firması Global (international) kulacılar için bazı telefon modellerine Ocak ayı içerisinde Flyme 5 sürümünü yayınladı. Yayınlanan 5.1.2.0G sürümünü Meizu Mx5 telefonu üzerinden inceledik ve sizler için iki sürüm arasındaki farklar ve yenilikleri anlatmaya çalıştık.

Flyme OS 5.1.5.0G Sürümü Yayınlandı Detaylar için Tıklayın…

Bana göre bu sürümde en önemli değişiklik artık Flyme Account bölümünün olmayışı. Çünkü telefonu root etmek isteyen kullanıcılar telefonda yüklü olarak gelen User Center uygulaması sayesinde başka herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan telefonun kendi ayarlarını değiştirerek root yetkilerine sahip oluyordu. Ancak Flyme 5 sürümünde bu uygulama varsayılan olarak yüklü gelmiyor. Root işlemi için ya farklı bir uygulama kullanmak gerekiyor yada halihazırda A versiyonlarda varsayılan olarak yüklü gelen MzAccount uygulamasının apk dosyasını Global sürüme yüklemek gerekiyor.

Bu sürümde Root işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayın…

Gelelim Flyme 5 G sürümü ile gelen yeniliklere ve yeni sürümle eski sürüm arasındaki farklara: İlk gözümüze çarpan değişiklik ise daha telefon açılırken hem Meizu logosunun hem de Flyme logosunun değiştiğini görüyoruz. Aşağıda eski sürüm ve yeni sürüm logo ve simgelerini görebilirsiniz.

Flyme 4
Flyme 5

Telefon açıldıktan sonra ise yine ilk göze çarpan eski sürümde uygulamar ekrana 4×4 şeklinde yerleşirken yeni sürümde 4×5 olarak yerleşmiş olması. Yani artık bir ekranda 16 değil 20 uygulama barındırıyor. Sanırım bu da RAM kullanımı açısından faydalı olacaktır. Ana ekranda göze çarpan ikinci farklılık ise eski sürümde home tuşuna bastığınızda gelen ana ekran A ekranından sonra gelirken, yeni sürümde ana ekran ilk sıraya yerleştirilmiş.
Flyme 4
Flyme 5
Bildirim çubuguna baktığımızda ise simge sayısının azaldığını, eski sürümde yan yana 5 simge varken yeni sürümde 4 simge bulunduğunu, bunun yanında bildirim çubuğunu aşağı çektiğimizde simgelerin tamamının göründüğünü ve simgelerin altında aydınlatma ayarını görüyoruz. Oysa eski sürümde simgelerin tamamını görüntülemek için bildirim çubuğunu önce aşağı çekmek, ardından çubuk üzerinde tekrar aşağı doğru bir hamle yapmak gerekiyordu. Ayrıca sağ üst köşede ise ayarlar çarkını görüyoruz ve çarka dokunduğumuzda ayarlar menüsüne giriş yapabiliyoruz.
Flyme 4
Flyme 5

Flyme 5 en büyük sürprizi ayarlar menüsünde yapmış yapmış. Eski sürümde sol tarafta sekmeler halinde bulunan ana ayarlar, yan tarafta da alt ayarlar menüsü olarak iki bölüm halinde bulunan menü kaybolmuş ve liste şeklinde tek parça halinde menü gelmiş. Yalnız ayarlar menüsü maalesef %100 Türkçeye çevrilememiş. Umarız en kısa sürede yayınlanacak güncelleme ile bu sorun çözülür.
Flyme 4
Flyme 5

Ayarlar menüsü incelendiğinde Flyme Hesabı Menüsünün olmadığını üzülerek gördüm. Zira bu menüden bir flyme hesabı oluşturduktan sonra telefonumuzu herhangi bir uygulama olmadan root işlemi yaparak root yetkisini alabiliyorduk. Ayarlar menüsünde “Other account” diye bir bölüm var ama burada flyme hesabı ekleyemedim maalesef.

Flyme 5 Sürümünde Root İşlemi Nasıl Yapılır? Okumak için tıklayın.

Flyme 4
Flyme 5
Flyme 5

Bunların dışında yeni sürümde “Galeri” ve “Video” uygulamaları yenilenmiş ve bence eskiye göre daha güzel olmuş. Yine “Belge” (Dosya Yöneticisi) Uygulaması da yenilenmiş ve çok güzel bir arayüze kavuşmuş. Belge Uygulamasına giriş yaptığımız da bizi görsellik yönüyle karşılayan bir ekran açılıyor. Bu ekranda dosyalar türlerine göre sınıflandırılmış. Ama istersek “All files” bölümüne tıklayarak tüm dosyaları görebiliyoruz. “All files” bölümüne girdiğimizde tıpkı ayarlar menüsünde olduğu gibi eski sürümde iki bölmeli olan menüden tek parça liste menüye geçiş yapıldığını burada da görüyoruz.
Flyme 4 Belgeler
    
Flyme 5 Belgeler
Flyme 5 Belgeler

Başka bir yenilik ise; bildiğiniz üzre eski sürümde ekranın alt kısmından yukarı doğru çektiğimizde son kullanılan yada açık olan uygulamaları görüyor ve dilersek uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor, bir uygulamayı veya uygulamaların tamamını kapatabiliyorduk. Aynı özellik bu sürümde de var ancak bir farkla. Burada bizi görsel olarak göze daha hoş gelen bir değişiklik karşılıyor. Yeni sürümde ekranı aşağıdan yukarı çektiğimizde açık olan uygulamalar üst üste pencereler halinde karşımıza çıkıyor. 

Flyme 4
Flme 5

Burada istediğimiz uygulamayı seçerek o uygulamaya geçiş yapabiliyor, herhangi bir uygulamayı sağa veya sola çekerek listeden kaldırabiliyor hatta üst kısımda bulunan süpürge simgesine dokunarak tüm uygulamaları temizleyebiliyoruz.
NOT: Yeni sürümle ilgili incelemelerim devam etmekte olup; yeni özellikler keşfettikçe yazımı güncelleyerek sayfanın sonuna keşfettiğim özellikleri ekleyeceğim.
Şimdilik bu kadar. Hoşçakalın, takipte kalın 🙂

127 yorum

tunafa74 · 12 Ocak 2016 18:19 tarihinde

root yapılamaması ve flyme hesabı olmaması çok büyük eksiklik. şahsen ben beğenmedim . eski sürüme döndüm root ve flyme yüzünden

ufuk · 13 Ocak 2016 08:56 tarihinde

bende 5.1.20A sürüme geçtim ama eskiye dönemiyorum ne yapmam lazım

Unknown · 8 Şubat 2016 16:39 tarihinde

Hocam merhabalar…Meizu mx5 telefonuma flyme 5.1.3 güncellemesi indirdim. Ancak sanırım uygulamayı açarken kişisel verileri sil seçeneğini işaretlemediğimden telefon şuan açılmıyor. Kapatıp tekrar deneyorum gene aynı bir noktada takılıp kalıyor. Ne yapmalıyım ? Teşekkürler

    siberyardimy · 8 Şubat 2016 16:46 tarihinde

    Telefonu kapatın ve Güç tuşu ve Ses açma tuşuna aynı anda basılı tutarak recovery modunda başlatın. Bu halde telefonu bilgisayara bağlayın. Telefon recovery olarak bilgisayarda görünecek. Bilgisayara indirdiğiniz Update.zip dosyasını bu bölüme atın ve bilgisayar bağlantısını kesin. Daha sonra hem system update hemde clear data seçeneklerini işaretleyek Start a basın. Yükleme olacaktır.

    İbraktas · 15 Şubat 2016 12:25 tarihinde

    Hocam kusura bakmayın cevap yazmakta geciktim. sorun çözüldü yardımlarınız için teşekkürler…ben flyme 5.1.2 değil 5.1.3 0g yazılımı yükledim. Çok güzel bir yazılım ancak menü ve alt menülerin bir kısmı türkçe bir kısmı ingilizce. Global versiyonda menülerin tamamen türkçe olması için uygulayabileceğimiz bir yöntem var mı? Yoksa bu durumu Meizu ya bildirip çözüm istemek için bir link yada e-mail bağlantısı verirseniz şikayetimizi bilderelim. Belki yazılımla bu sorunu çözebilirler

    siberyardimy · 15 Şubat 2016 12:29 tarihinde

    Aldığım haberlere göre Meizu zaten çeviriler için ay sonunda kapsamlı bir güncelleme yayınlayacak. Ancak hali hazırda türkçeleştirme için bazı programlar mevcut. Ben ihtiyaç duymadığım ve kullanmadığım için size önerebileceğim bir türkçeliştirme uygulaması yok. Ancak bence ay sonuna kadar bekleyin olurda güncelleme gelmezse o zaman alternatifleri değerlendirirsiniz.

    İbraktas · 16 Şubat 2016 15:22 tarihinde

    Siz aktif olarak mx5 kullanıyor musunuz? Yoksa sahip olduğunuz teknik bilgiler ve kişisel ilgi sayesinde mi bu konuda bizleri aydınlatabiliyorsunuz? Bir de global mx5 kutu içeriğinden hızlı şarj aleti çıkmıyor. Bu konuda ve her konuda distribitör firmaya ulaşmak mümkün değil. Bence telefonun en zayıf noktası distribitörü.. Ben telefonun hızlı şarj özelliğini kullanmak için kaliteli bir 5V 2.0A hızlı şar cihazı aldım ancak telefon hızlı şarj olmuyor. Bu konuda bir öneriniz olabilir mi?

    siberyardimy · 16 Şubat 2016 16:03 tarihinde

    Evet aktif olarak Mx5 Kullanıyorum. Aynen dediğiniz gibi distribütör bu telefonun en zayıf noktası. Yalnız telefonun içinden çıkan şarj aleti zaten 5V-2A lık bir şarj aleti. Siz yine aynı özelliklerde şarj aleti satın almışsınız. Ancak bildiğim kadarıyla hızlı şarj için 9V veya 12V-5A'lık şarj cihazı lazım. Ayrıca hızlı şarj konusunda bir diğer konu da işlemci. Emin olmamakla birlikte Qualcom işlemci için üretilen hızlı şarj cihazları MTK işlemcili telefonları hızlı şarj etmiyor. Ancak dediğim gibi bu konuda emin değilim.

    İbraktas · 18 Şubat 2016 11:52 tarihinde

    Ben 5v 1a olarak biliyorum şarj aletini…Ayrıca telefon donanımsal açıdan tatminkar ancak yazılımsal olarak eksiklikler olduğunu düşünüyorum. örnek verecek olursam:Rehberden direk olarak sağa veya sola kaydırarak arama ve mesaj seçanekleri olmalıydı. Ya da Yüz algılama yani ekrana baktığın sürece ekranın kapanmaması, değişik bildirimler için faklı renkli led ışığı,mesaj ve mail sayılarını gösteren numaratör, telefon çalarken ters çevirip sessize alma vs. gibi basit ve kullanışlı yazılımsal özelliklerin olması gerektiğini düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?

    siberyardimy · 18 Şubat 2016 12:22 tarihinde

    Hayır hocam 5V-2A. Yani en azından bendeki öyle 🙂 Ama Çinden gelenlere baktım onlar 12V-2A'ymış. Yani çıkış gücü 2A ama giriş gücü etkiliyo demek ki şarj olayını.

    siberyardimy · 18 Şubat 2016 12:26 tarihinde

    Bahsettiğiniz özelliklere gelince: Bu özelliklerin bir çoğu muhtemelen telif hakkına tabi. Telif hakkına tabi özellikleri telefona koymak ise külfet demek. Eğer bahsettiğiniz özellikler bu telefonda olsaydı telefonu 1400 TL değil 2000 TL'nin üstüne bir fiyatla alırdık.

    Adsız · 26 Mart 2016 13:50 tarihinde

    hocam merhaba. 5.1.3 g versıyon ıcın yukseltme yapamıyorum. 8 subatta yazdıgınız yorumdakı adımları tek tek yapıyorum ama guncelleme olmuyor. arkadasımda da aynı telefon var onda da aynı sorun cıktı 🙁

siberyardimy · 8 Şubat 2016 16:47 tarihinde

Yazdım bile 🙂 dönüş yaparsanız sevinirim.

siberyardimy · 8 Şubat 2016 17:07 tarihinde

Hocam ilk yorumunuza cevap yazmıştım. İşe yaradı mı söylediğim yöntem.

Mürsəlzadə Daşqın · 10 Şubat 2016 07:41 tarihinde

Iyi gunler. Ben Cin icin yapilmis MX5 aldim. Surum 4du Ben onu upgrade ile 5.1.3A ya yukseldim tabi dogal olarak Diller falan silindi. Simdi bunu 5.1.3g yani global yapa bilirmiyim ? ve diller geri gelirmi ?

siberyardimy · 10 Şubat 2016 14:07 tarihinde

http://akilli.be/forum/threads/meizu-mx5-ve-diger-tuem-meizu-telefonlari-uluslararasi-yapma.1036/
Bu linkteki yöntemle telefonu global yapabilirsiniz. Global sürüm yüklediğinizde diller gelir.

Unknown · 15 Şubat 2016 09:05 tarihinde

merhaba. Benim telefon flyme 4te iken fotograf cekecegim zaman otomatik degilde manuel olarak cekiyOrdm ve odaklamayi sifirliyordum . Uzak alan daha net cikiyordu . Otomatikte ise uzak alan bulanikti. Bu sekilde idare ediyordum fakat flyme 5 te boyle bisey yok sifirlasam da olmuyor uzak alan hep bulanik ayni sorun sizdede varmi . Belki benim kameram bozuktur diye dusunuyorum. Bi bakaBilirmisiniz. Tesekkurler

    siberyardimy · 15 Şubat 2016 09:15 tarihinde

    Flyme 5 son sürümde de dediğiniz gibi otomatik ve manuel odaklanma var. Kamera açıkken sol alt köşede Auto yazan yere tıklarsanız orda seçenekler var. Ordan Manuel seçebilirsiniz. Uzak olan yerin bulanık olması kameranın bozuk olduğunu değil bilakis düzgün çalıştığını gösterir. Bu yazılımsal bir özelliktir. Odaklandığınız yer net arka plan ise flu olarak gözükür.

    İbraktas · 18 Şubat 2016 14:24 tarihinde

    Evet haklısınız sanırım… Bir de size şunu sormak istiyorum: Daha önce kullandığım telefonlarda arama yaptığım andan itibaren karşı taraf yaklaşık olarak 4-5 saniye sonra uyarılmaya yani çalmaya başlıyordu. Ancak mx5 de bu süre 15-16 saniye ortalamalarında. Bazen arama yapmadım mı diye telefonu kulağımdan indirip bakmak zorunda kalıyorum. Siz de bu problem var mı

    siberyardimy · 18 Şubat 2016 14:28 tarihinde

    Evet aynı sorun bende de var. Sanırım yazılımsal bir sorun. Gelecek güncelllemelerle düzelir inşallah.

    halil yerli · 20 Mayıs 2016 19:20 tarihinde

    4.5 g çıktıktan sora, bütün operatörlerde, bütün telefonlarda arama süresi uzadı

emrah · 15 Şubat 2016 17:23 tarihinde

inşalah dil seceneği duzelir yoksa eski surum daha iiydi sankı

siberyardimy · 15 Şubat 2016 17:25 tarihinde

Bizim de temennimiz bu.

Ali · 25 Şubat 2016 12:47 tarihinde

Türkçe Güncelleme İçin Bilgi Varmı?

    siberyardimy · 26 Şubat 2016 16:57 tarihinde

    Henüz yok hocam ama önümüzdeki hafta bi güncelleme bekleniyor.

İbraktas · 11 Mart 2016 14:49 tarihinde

Hocam iyi günler,Meizu flyme 5.1 deki sorunlar(geç arama) ve Türkçe dil desteği için yeni yazılım güncellemesi yayınladı mı? yayınlamadıysa ne zaman yayınlanacağı hakkında bilginiz var mı?

    siberyardimy · 11 Mart 2016 15:14 tarihinde

    Hocam henğz güncelleme yayınlanmadı. Ancak ben Türçe dil desteği ile ilgili meizu ya mesaj attım. Hızlıca geri dönüş yaptılar ve ekran görüntüsü istediler. Ekran görüntüsü alıp gönderdikten sonra ilgileneceklerini belittiler. Eğer güncelleme gelirse sizlere duyururum.

    İbraktas · 14 Mart 2016 15:09 tarihinde

    Teşekkürler hocam…Keşke bu geç arama sorununu da dile getirseydiniz. Bi de çinlilerle nasıl anlaşabildiniz? (: Şaka tabii ki

    siberyardimy · 14 Mart 2016 15:15 tarihinde

    🙂

    İbraktas · 21 Mart 2016 13:38 tarihinde

    Hocam yok mu bu Türkçe dil desteği ile ilgili güncellemede bir gelişme?

    siberyardimy · 24 Mart 2016 14:45 tarihinde

    Maalesef hocam biz de beklmedeyiz.

ibrahim yalçın · 22 Mart 2016 09:01 tarihinde

tema indirme nasıl yapacağız g romda .malum a romda vardı.

Meizu m2 note · 25 Mart 2016 22:06 tarihinde

Hocam m2 note andiroit 0.6 oluyormu

Meizu m2 note · 25 Mart 2016 22:09 tarihinde

Hocam m2 note andiroit 0.6 oluyormu

Meizu m2 note · 25 Mart 2016 22:13 tarihinde

Bide bulutut tan aldıgım videoları harici bir hopörlere bagladımda jak girişinden videoduruyor dahada oynamıyor nedwni vi varsa cözümü

Meizu m2 note · 25 Mart 2016 22:13 tarihinde

Bide bulutut tan aldıgım videoları harici bir hopörlere bagladımda jak girişinden videoduruyor dahada oynamıyor nedwni vi varsa cözümü

Kadir Yilmaz · 2 Nisan 2016 16:12 tarihinde

Hocam iyi aksamlar ben çinden meizu mx5 alıcam uzerinde uluslar arası rom yuklu gelicek ı rom heralde telefona burda herhangi bişey yapmak gerekirmi calısması ıcın pasaport kaydı imei gibi

    siberyardimy · 2 Nisan 2016 16:28 tarihinde

    Tabi hocam ya imei çakmanız yada pasaport kaydı yaptırmanız lazım.

Kadir Yilmaz · 2 Nisan 2016 16:31 tarihinde

Hmm peki arada bi fark varmı pasaport paralı imei beleş ?

    siberyardimy · 2 Nisan 2016 16:35 tarihinde

    Pasaport kaydı yaptırırsanız telefonunuz orjinal Türkiyeden alınmış gibi olur. Ancak İmei çakarsanız telefona format attığınızda yada yeni rom yüklediğinizde imei silinir ve her seferinde yeniden imei atmak zorunda kalırsınız.

Kadir Yilmaz · 2 Nisan 2016 16:39 tarihinde

Anladım hocam cok tesekkur ederım

Kadir Yilmaz · 2 Nisan 2016 16:53 tarihinde

Hmm peki arada bi fark varmı pasaport paralı imei beleş ?

Hamdi ÇAMCI · 4 Nisan 2016 18:38 tarihinde

514a romdan 513g roma geçmek istiyorum. doğrulanmadı diyor rom yüklenmiyor. ne yapamam gerekiyor yardım eder misiniz?

    siberyardimy · 5 Nisan 2016 10:25 tarihinde

    hocam telefonu yurt dışından mı aldınız yoksa Türkiyeden mi?

emrah · 5 Nisan 2016 14:27 tarihinde

Bu telefonu 4 g olarak kullanabiliyomusunuz

    emrah · 5 Nisan 2016 14:30 tarihinde

    Ben vodafone hat kullaniyorum yanimda arkadas lg g3 kullaniyo oda vodafone obda 4g yaziyo bende h+ olarak gorunuyo

    emrah · 5 Nisan 2016 14:30 tarihinde

    Ben vodafone hat kullaniyorum yanimda arkadas lg g3 kullaniyo oda vodafone obda 4g yaziyo bende h+ olarak gorunuyo

    siberyardimy · 5 Nisan 2016 14:44 tarihinde

    Hocam telefonda 4G kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntısı yok hatta 4G hız testi yapıp videosunu youtube a ekledik. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Vodafone maalesef 4G konusunda en zayıf operatör olarak kaldı. Sorun bundan kaynaklanıyor muhtemelen.
    https://www.youtube.com/watch?v=n4s9eE4eDEY

Kadir Yilmaz · 14 Nisan 2016 21:26 tarihinde

hocam mx5 e imei olYini halledemedim bi turlu napsak mtk engineer modda olmuyo heTalde surumle alakali yardim edermisin

Kadir Yilmaz · 14 Nisan 2016 21:30 tarihinde

hocam mx5 e imei olYini halledemedim bi turlu napsak mtk engineer modda olmuyo heTalde surumle alakali yardim edermisin

Kadir Yilmaz · 14 Nisan 2016 21:34 tarihinde

supersin ?

Kadir Yilmaz · 14 Nisan 2016 21:35 tarihinde

Telefon formatlayana kadar kapanmaz dimi simdi

Kadir Yilmaz · 14 Nisan 2016 21:36 tarihinde

Telefon formatlayana kadar kapanmaz dimi simdi

Kadir Yilmaz · 15 Nisan 2016 04:33 tarihinde

supersin ?

aytekin hendekci · 17 Nisan 2016 13:25 tarihinde

Meızu mx5 cihazım yurtdışından geldi 4.5.24A uluslarası roma geçiş yapamıyorum tlfncuya götürdüm meizu satan yetkili bayii onlarada yapamadı yardımınız için şimdiden tşkkürler

aytekin hendekci · 17 Nisan 2016 13:27 tarihinde

Meızu mx5 cihazım yurtdışından geldi 4.5.24A uluslarası roma geçiş yapamıyorum tlfncuya götürdüm meizu satan yetkili bayii onlarada yapamadı yardımınız için şimdiden tşkkürler

görkem · 24 Nisan 2016 09:20 tarihinde

Merhabalar hocam meizunun kendi websitesinden tabi telefonumdan son sürümü 5 fly indirdim sonra telefonu yeniden başladı ve sadece sürümün logosunda takılı kaldı açılmıyor ne yapmalıyım !! ?

    siberyardimy · 24 Nisan 2016 10:51 tarihinde

    Hocam telefonu kapat ve ses açma ve güç tuşuna aynı anda basarak recovery modda başlat. Telefonu bu şekilde bilgisayara bağla. Bilgisayarda telefon Recovery adında görünecek. Bu bölüme indirdiğin G romu at. Kabloyu bilgisayardan çıkar ve Telefonda hem update hem de kuullanıcı verilerini sil (Clear Data) Seçili olarak Start'a bas. Telefon yeniden başlayacak ve romu yükleyecektir

görkem · 24 Nisan 2016 09:22 tarihinde

Bu arada Meizu mx5 için hocam

görkem · 24 Nisan 2016 10:55 tarihinde

hocam sağolun yapıyorum aynısını takılı kalıyor . Tekrar indiriyorum şimdi 5. sürümü tekrar deneyecem .. Benden şifre istiyor onu yazıyorum . Firmware not found diyor ..

görkem · 24 Nisan 2016 10:58 tarihinde

Yani telefonuda açamıyorum sıkıntı zaten bu videolarınızıda izledim .. Telefonum açık olsa açık olmadığı için dışardan müdahale etmeye çalışıyorum verdiğiniz talimatlara göre yine bekledim takıldı .. Yanlışım ney ola ki
anlamadım 🙁

siberyardimy · 24 Nisan 2016 10:59 tarihinde

Hocam recovery içine attığından emin ol. Ayrıca Clear Data seçili olduğundan da emin ol. Hatta Update seçiki olmadan sadece Clear data seçili olarak bi daha dene. Start'a basacaksın Rrstarta değil.

görkem · 24 Nisan 2016 11:03 tarihinde

Birde abi zip dosyasını indirdim recovery attım sizin talimatları uyguladım olmadı tekrar yapayim dedim zip dosyası kayboldu recoverde yok bilgisayardada tekrar indiriyorum ..
Bu son dediğinizi updateyi seçmeden Clear datayı seçtim start dedim yine aynı şekilde açılmıyor 🙁

görkem · 24 Nisan 2016 11:04 tarihinde

şimdi bişeyler oluyor sanki abi .. :))

    Mehmet ORÇAN · 24 Nisan 2016 11:07 tarihinde

    Bilgisayara indirip Recovery içine atarsan mutlaka yükleme olur. Ama dediğim gibi Clear Data seçili olamalı ve Restart'a değil Satart'a basmalısın.

görkem · 24 Nisan 2016 11:06 tarihinde

abi çok teşekkür ederim biraz bekledim son dediğinizi yaptım update seçmeden clear datayı seçtim oldu .. Sağolun Allah razı olsun ..

samet · 5 Mayıs 2016 10:42 tarihinde

merhaba hocam ben cinden mx5 aldim ,engineer moda giriyorum imei icin ancak cds information bolumu cikmiyor baska turlu imei cakabilirmiyim

    siberyardimy · 5 Mayıs 2016 10:46 tarihinde

    Google Playde Chamelephon uygulaması var. Onunla halledebilirsin.

    siberyardimy · 5 Mayıs 2016 10:47 tarihinde

    Google Playde Chamelephon uygulaması var. Onunla halledebilirsin.

Adsız · 5 Mayıs 2016 12:52 tarihinde

Merhaba ben de aliexpress üzerinden mx5 aldım.her şeyim tamam kendim i versiyonu da kullanıyorum ancak bu telefonun titreşimi biraz değişik geliyor.telefon çaldığında motor o kadar güçlü titriyor ki tüm telefondan bi titreme sesi geliyor.bu sorun sadece bende mi acaba ?

    bordo79 · 14 Mayıs 2016 06:30 tarihinde

    ÜSTADIM İMEİYİ NASIL GİRDİNİZ FLYME 4 MÜ YÜKLÜYDÜ SİZDE ..BEN MTK YADA KOD YÖNTEMİYLEDE BAŞARAMADIM..BİLGİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM..

bordo79 · 14 Mayıs 2016 06:29 tarihinde

ÜSTADIM BEN YURTDIŞINDAN MEİZU MX5 ALDIM AMA İMEİ GİRİLMİYOR..MTK ENGİNEERİNG DE O BÖLÜM KALDIRILMIŞ YANİ FLYME 5 DE İMEİ GİRİLMİYOR.. FLYME 4 EDE DÖNÜŞ NERDEYSE İMKANSIZ..DİĞER YÖNTEMLERDE İŞE YARAMADI ..YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM..

    siberyardimy · 14 Mayıs 2016 06:39 tarihinde

    Eski sürüme dönmek istiyorsan öncelikle yine bu sitede anlatılan İnternational versiyona geçiş işlemini yapman lazım. Geçiş işlemini doğru yaparsan istediğin sürümü yükleyebilirsin.
    İmei olayına gelince: 5.1.3.0 sürümüyle birlikte telefondaki CDS İnformation bölümü kaldırıldı. Ancak google playdeki chamelephon uygulamasıyla kolay şekilde imei atılabiliyor.

    bordo79 · 27 Eylül 2016 13:11 tarihinde

    Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim siberyardım.. Şimdi benim sorum chamelephone uygulamasıyla alakalı..note 3 ve Meizu mx6 larda flyme 5 ile css information bölümü kalktı ve chamelwphone uygulaması kullandığımdan note 3 de indi leri bozdu harfli rakamlı bişey oldu bazende null yazıyor telefoncu boz ile giremedi.. Yani chamelephone telefonu çöp yapabiliyor..kullanmak riskli acaba imei değiştirmeye başka yöntem var modır..tekrar yardımlarınız için çok teşekkür ederim

    siberyardimy · 28 Eylül 2016 17:43 tarihinde

    Maalesef bildiim başka bir yol yok.

Selman BAŞKAYA · 21 Mayıs 2016 18:40 tarihinde

Mx5 güncelledim Global flyme5e ve telefonu yeniden başlattığımda data plan diye bir bölümde ödeme bilgileri geliyor nedir bu

Selman BAŞKAYA · 21 Mayıs 2016 18:43 tarihinde

Mx5 güncelledim Global flyme5e ve telefonu yeniden başlattığımda data plan diye bir bölümde ödeme bilgileri geliyor nedir bu

    siberyardimy · 21 Mayıs 2016 20:31 tarihinde

    Hindistan veya Çin kullanıcıları için telefona konulmuş bir özellik. Önemli bişey değil.

ahmet yaşar · 23 Mayıs 2016 18:40 tarihinde

M×5 yeni guncellemeyi yaptim.rehberden aramayi baslattigimda ekran karariyor. Tekrar ac kapa dugmesine basiyorum aranan kisiyi gormek icin. Aramanin sonunda birde cince bisey cikiyor. Sorunu duzeltebilirmiyim

ahmet yaşar · 23 Mayıs 2016 18:45 tarihinde

M×5 yeni guncellemeyi yaptim.rehberden aramayi baslattigimda ekran karariyor. Tekrar ac kapa dugmesine basiyorum aranan kisiyi gormek icin. Aramanin sonunda birde cince bisey cikiyor. Sorunu duzeltebilirmiyim

emrah · 26 Mayıs 2016 16:59 tarihinde

Hocam rehberden arama yapildiginda normal isim çıkıyo fakat arayanlarin adi iki defa yaziliyo nedendir acaba bilgin varmi

    siberyardimy · 26 Mayıs 2016 17:05 tarihinde

    Rehberde seçeneklerden gruplara gir Yerel hariç tüm hesapların önündeki tiki kaldır düzelir.

    emrah · 26 Mayıs 2016 18:17 tarihinde

    Hocam dediklerini yapmistim zaten ama yine olmadi

    siberyardimy · 26 Mayıs 2016 18:19 tarihinde

    O kısımda sanırım yazılımsal bi eksiklik var. Ama ben google kişilerini de senkronize edince ilginç şekilde düzeldi. Artık tek çıkıyo.

emrah · 26 Mayıs 2016 18:15 tarihinde

Hocam rehberden arama yapildiginda normal isim çıkıyo fakat arayanlarin adi iki defa yaziliyo nedendir acaba bilgin varmi

Sadreddin Kantar · 29 Mayıs 2016 14:31 tarihinde

telefonu yeniden başlatınca uygulamalar gidiyor

08mahir · 1 Haziran 2016 23:34 tarihinde

Hocam çok büyük bir sorunum var. meizu m2 mini telefona 5.1.2.0g sürümünü kurdum sonra beğenmeyip eski romum olan flyme 4.5.4i ye dönmek için dizine romu kopyaladım ve direk yüklemeye bastım belki olur diye.Ama telefon flyme yazısında kaldı mavi bulut dönüyor sadece.ses kızma pover ve ekran tuşuna basınca sadece fastboot ekranı açılıyor ve hiçbir şey yapamıyorum acil yardım !!!

Unknown · 19 Haziran 2016 21:01 tarihinde

Hocam bunun bildirim ışığı nerede bi türlü bulamadım

Unknown · 19 Haziran 2016 21:02 tarihinde

Hocam bunun bildirim ışığı nerede bi türlü bulamadım

Unknown · 19 Haziran 2016 21:02 tarihinde

Hocam bunun bildirim ışığı nerede bi türlü bulamadım

Unknown · 29 Haziran 2016 14:42 tarihinde

Merhabalar güncellemeden sonra whatsapp push notification sorunu yaşamaya başladım.Bildirimler uygulamayı açmadan gelmiyor.Başka yerlerde yazan 3-4 tane çözüm denedim ama olmadı.Bununla ilgili bir çözümünüz var mı?

Unknown · 29 Haziran 2016 20:42 tarihinde

İyi akşamlar.meizu m2 mini kullaniyorum.ve herhangi bir bildirim isigi yok.sormak istedigim meizu m2 mini de bildirim isigi yok mu.yoksa var benim telefondami sikinti var

mustafa arslan · 19 Temmuz 2016 23:21 tarihinde

Merhaba chamelephon uygulamasını kullandım kapatıp sim kartı çıkartıp taktım tekrar açtım telefonu ama yi e de imei null hatası alıyorum sim kartımı kullanamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

    siberyardimy · 20 Temmuz 2016 05:54 tarihinde

    Telefona 5.1.2.0G romunu yükle. Sonra CDS information menüsünden imei işlemini yap. Daha sonra son sürüm romunu indirip telefona kur. Yalnız son sürümü kurarken "Clear Data" seçeneğini kesinlikle işaretleme. Böylece attığın imeiler silinmeden telefonu kullanabilirsin.

Tamer Safi · 8 Ağustos 2016 12:57 tarihinde

meizu m3 mini turkçe root acıl yardım

Tamer Safi · 8 Ağustos 2016 12:58 tarihinde

meizu m3 mini turkçe root acıl yardım

    siberyardimy · 8 Ağustos 2016 17:50 tarihinde

    Türkçe root derken rom demek istiyorsun sanırım. Ama maalesef m3 mini için Türkçe rom yok henüz.

Yasin önder · 10 Eylül 2016 12:56 tarihinde

efendim telefonum mx5 pil yüzdesi tam yuzde 19 da takılı kaldı ne güncelleme atabiliyorum nede baska bişi şarz oluyor hatta telefonum doluyor ama yuzdeyi 19 da gecemiyorum ne yapmam gerek kilitlendim resmen

Yasin önder · 10 Eylül 2016 12:57 tarihinde

sürüm 5.6.8.9 beta

Yasin önder · 10 Eylül 2016 12:57 tarihinde

sürüm 5.6.8.9 beta

Yasin önder · 10 Eylül 2016 12:57 tarihinde

efendim telefonum mx5 pil yüzdesi tam yuzde 19 da takılı kaldı ne güncelleme atabiliyorum nede baska bişi şarz oluyor hatta telefonum doluyor ama yuzdeyi 19 da gecemiyorum ne yapmam gerek kilitlendim resmen

Yasin önder · 10 Eylül 2016 21:08 tarihinde

s.a ben cevap gelene kadar mevzuyu cozdum zar zor bir tecrubeyle telefonu acdim batarya soketini tekrar sokup taktigimda yuzde sabit kalma olayini cozdum kucuk oglum elinden haliya dusurmustu belkide soketler yerinden oynadi veya baska bisi oldu sonucda duzeldi ve hemen yeni surumu yukledim hayirli aksamlar

Hamdullah ÖZDEMİR · 17 Eylül 2016 11:31 tarihinde

slm ben meızu mx4 pro kullanıcısıyım telefonum ingilizce sürüm olarak da 5. 6. 9. 13 beta… telefonu türkçeye cevirmek istiyorum ayrıca telefonla konuşurken karşı tarafta telefon yankı yapıyor yardımcı olursanız sevinirim…

Unknown · 28 Eylül 2016 10:11 tarihinde

Mx5 son güncelleme sonrası kamera düz çekip ters gösteriyor yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar..

cihat alkan · 16 Ekim 2016 17:08 tarihinde

yaw kardeş ben m1 note akıllı tele sahibim ekranın yarısı karartılı gözüküyo ekran sağlam varmı bunun cözümü yardımcı olabilirmisin

Cumhur Coskundili · 20 Aralık 2016 22:09 tarihinde

Telefon ekran kapalı iken arama geldiğinde arka flaş yanıp sönüyor.nasıl iptal edebilirim

    siberyardimy · 21 Aralık 2016 12:56 tarihinde

    Arama ekranında seçenekler kısmından ayarlara gir. Ordan kapatabilirsin.

    muratti sez · 3 Mayıs 2017 14:46 tarihinde

    sırf bunu arıyordun hocam ya saolun 🙂 bi ışıklı yapmışız aramaları gece gündüz flsh ışığı korkmaya başlamıştım artık :)))

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.